MS SKDUN Karlovy Vary 2019

27th mistrovství světa SKDUN v karate Karlovy Vary

Ve dnech 11. -13. 10. 2019 hostila karlovarská KV aréna již 27. mistrovství Světa stylu shotokan světové organizace SKDUN.

Toto mistrovství organizovala v Karlových Varech za Českou republiku Česká asociace okinawského karate a kobudo ve spolupráci s Champions team a společností KV aréna za bohatého přispění Karlovarského kraje.

Do našeho lázeňského města dorazilo 40 státních reprezentací, které zde reprezentovalo 2 706 startů, 96 rozhodčích a dalších 100 funkcionářů světových reprezentací karate, kteří zde po dobu tří dnů sváděli boje o světové tituly nejen v kategoriích jednotlivců, ale také teamové boje o nejvyšší světové příčky.

Česká republika dosáhla na domácím mistrovství doposud nejvyššího světového úspěchu, když se usadila v konečném pořadí na 3. příčce mezi všemi světovými reprezentacemi. Na tomto úspěchu se za Českou republiku nejvíce podepsali zástupci místního Champions teamu, kteří reprezentují Českou asociaci okinawského karate a kobudo.

Celé mistrovství proběhlo velmi hladce, ke spokojenosti všech zúčastněných. A velkou pochvalou pro organizátory je také skutečnost, že České republice bylo vedením světové federace nabídnuto zorganizovat v roce 2022 jubilejní 30. mistrovství světa SKDUN.