Mezinárodní startovní soustředění do závodní sezóny 2017/2018

Ve dnech 26.-30.srpna se konalo již tradiční mezinárodní soustředění v Libé u Chebu pod vedením trenérů České asociace Okinawského karate a kobuda.

Tohoto startovního soustředění do nové sezóny 2017/2018 se zúčastnilo 90 karatistů z 16 oddílů – všechny oddíly Champions teamu (Chodov, Nová Role, Ostrov, Loket, Horní Slavkov, Praha), Karate Lions Pardubice, Karate Fapo Shotokan-ryu Cheb, SKP Unitop Shodokan Sokolov, Karate Hlinsko, SKP Unitop Shodokan Bukovany, SKP Unitop Shodokan Sokolov-Březová, Karate klub Plzeň, Karate do shotokan ryu Sokolov a ze spřátelených slovenských oddílů Karate Prievidza a Kage dojo Levice.

 

Soustředění bylo rozděleno do 5 tréninkových skupin a díky skvělému počasí většina tréninků probíhala venku na sluníčku. Všechny skupiny trénovali až 5 tréninkových jednotek za den, což je velmi slušná porce tréninkového zápřahu.

Hlavním trenérem kumite a kondičních tréninků byl vedoucí reprezentace CAOKK Miroslav Boguský, kata Goju-ryu probíhalo pod taktovkou trenéra reprezentace stylu Goju-ryu pana Jiřího Jiráska a na přesnost technik a kata Shotokan se zaměřil trenér reprezentace stylu shotokan, pan František Fara.

 

Pro všechny účastníky kempu se letos nově pořádal i doprovodný táborový program ve stylu japonského Harryho Pottera. První den soustředění kouzelný klobouk rozdělil děti i dospělé do 4 týmů a ty proti sobě soutěžily ve veškerých hrách. V první disciplíně týmy tvořily své vlajky a vymýšlely pokřiky. Druhý den se konaly zápasy ve famfrpálu na vlastnoručně vyrobených košťatech, dále například týmy v noci musely nasbírat co největší počet zlaťáků v kouzelném lese, kde se ukrývali nebezpeční Mozkomorové. Poslední den se pak konala olympiáda, kde týmy závodily v přetahování lana, v jízdě na šlapadlech, nebo v dosažení největšího počtu kliků a lehsedů.
Děkujeme všem účastníkům za skvělý průběh soustředění a již teď se těšíme na zimní soustředění, které proběhne v polovině března 2018.