Letní soustředění s reprezentací CAOKK Stříbrná 2018

Ve dnech 22.-26.8. jsme odstartovali závodní sezónu 2018/2019 na tradičním mezinárodním soustředěním na Stříbrné.

Sešlo se zde přes 100 karatistů ze spřátelených oddílů z celé České republiky, Slovenska a Anglie. Pilovali jsme nejen detaily závodní formy kata a kumite, ale zaměřili jsme se také na techniky tradičního karate a kobuda.

Tréninky kumite probíhaly v několika tréninkových skupinách, pod vedením trenérů asociace Miroslava Boguského a Daniela Pekuniaka, detaily kihonu a kata Shotokan poladili pod pan František Fara, specialista na styl Shotokan a na styl Goju-ryu se zaměřili trenéři: Jiří Jirásek, Daniel Krhut a Vladimír Vrabec. Tradiční karate se cvičilo pod taktovkou Jiřího Jiráska a přínosné tréninky základů byly také pod vedením trenéra Rudolfa Vancáka z UPJS Košice.

Na naše nováčky se zaměřili trenéři Jiří Nosál a Jindřich Votrubec. Všem trenérům děkujeme za skvělé a přínosné informace.

Během reprezentačního soustředění probíhal pro mladší účastníky tábor na téma Pevnost Boayard, kde si členové soustředění, rozděleni do 4 týmů, vyzkoušeli nejen své obratné dovednosti, ale také trénovali týmového ducha.

Soustředění bylo završeno zkouškami některých členů asociace na vyšší technické stupně. Všem úspěšným gratulujeme, obzvláště pak pěti čerstvým držitelům 1.Danu, kterým tímto cesta karate teprve opravdu začíná.

 

Fotogalerie zde…